Ben jij iemand die van veelzijdigheid houdt? Dan zit je in Arnhem bij het juiste adres. Van gezellige stadsparken tot aan museums en nog veel meer.  Ontdek op de fiets de populairste hotspots van Arnhem.

Arnhem city

In het centrum van Arnhem heb je voor ieder wat wils. Van knusse eettentjes tot en met de leukste winkels. In Arnhem heb je ook één van de beste modeopleiding van Nederland. Als je dus opzoek bent naar unieke kleding en design, dan is het Modekwartier the place to be voor jou!

Total view van Arnhem city

De meeste mensen die in het centrum zijn, zullen niet zo snel een kerk binnenlopen. Echter is de Eusebiuskerk in Arnhem zeker wel de moeite waard om te bezoeken. Ontdek de geschiedenis en de prachtige verhalen over deze kerk en zijn spectaculaire uitzicht over Arnhem.

Park Sonsbeek

Met zijn heuvelachtige landschap, prachtige vijvers, fonteinen en watervallen is park Sonsbeek een van de bekendste en mooiste parken van Arnhem. Vooral met lekker weer is het de place to bee om er lekker doorheen te fietsen. Het is slechts een paar minuten fietsen van het centrum, dus als je ook even genoeg hebt van alle drukte is dit park geschikt om je even terug te trekken. 

Stadsblokken Meinerswijk

Een ander plek wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken is Stadsblokken Meinerswijk. Dit uiterwaardengebied is gelegen op de zuidelijke oever van de Rijn. Hier was vroeger  het castellum gebouwd om de noordgrens van het Romeinse rijk te verdedigen.  In dit gebied vind je een aantal cultureel historische objecten die je kunt bezichtigen.

Van terug in de tijd tot aan een wereldreis

Zoiets als een tijdmachine bestaat (nog) niet, maar het Nederlands Openluchtmuseum van Arnhem komt daar wel redelijk dicht in de buurt. Met nog geen 30 minuten fietsen van het centrum kun je in één dag een reis door de tijd maken. Ontdek hoe het er twee eeuwen geleden eruit heeft gezien tot aan het heden. De bakkerijen, boeren, arbeidershuisjes en de historische molens. Fiets daarna gelijk door naar Burgers Zoo, waar je begint met jouw wereldreis. Je maakt een bezoek aan de grootste overdekte mangrove ter wereld, een kleurrijk koraalrif, rotswoestijn en een tropisch regenwoud. 

Zoals je dus kunt zien is er voor ieder wat wils. Dus wacht niet langer en ontdek deze leuke hotspots van Arnhem op de fiets!